Miguel de Unamuno

unamuno2

Wat is de zin van het menselijk bestaan? Beschikt de mens wel over zoiets als een vrije wil? En weten wij, mensen, wel met zekerheid dat wij echt bestaan?

Wie was die schrijver die in het Spanje van 1907 dergelijke existentiële vragen durfde te stellen, vragen over de zin van het leven, van het universum en over de relatie van de mens tot zijn Schepper, om er maar een paar te noemen?
Miguel de Unamuno y Jugo (Bilbao, 1864 – Salamanca, 1936) was ongetwijfeld een van de meest veelzijdige intellectuelen van Spanje in de periode tussen de eeuwwisseling en het begin van de Spaanse burgeroorlog, een periode die ook wel de Zilveren Tijd van de Spaanse letteren wordt genoemd.

De vier belangrijkste romans van Miguel de Unamuno (wiki) zijn bij ons verschenen in vertaling van Bart Peperkamp, die ook zorg droeg voor een nawoord bij iedere titel. Klik op de omslagen voor meer informatie.

De boeken worden met korting aangeboden en kunnen direct bij de uitgeverij worden besteld (euro 12,00 per boek). Klik op een omslag of ga direct naar het bestelformulier.

unli6

unne6

unab6

unta6

Liefde en pedagogiek

Nevel

Abel Sánchez

Tante Tula

'Zo'n honderd jaar na dato blijkt Unamuno nog altijd een intrigerende stem en een feest om te lezen.' Ger Groot in NRC Boeken van 7 januari 2011. (PDF)

unlinrc

 

'De tragische existentiële wanhoop [...] maakt een eeuw later nog steeds indruk.' Maarten Steenmeijer in de Volkskrant van 8 januari 2011. (PDF)

De boeken van Miguel de Unamuno werden door Marjan Terpstra belicht in España & Mas van augustus 2011. (PDF)

'Er zijn godzijdank nog uitgevers die dit soort bijzondere boeken uitgeven en niet alleen de tendens die Schiffrin aangeeft volgen. Er zijn gelukkig ook boekhandelaren die deze boeken inkopen, zelfs uitstallen en aanbevelen.'
Ton Vink in de Najaarsbode van boekhandel Schimmelpennink te Amsterdam. (PDF)

logomkwch

Naar de MKW-homepage